Servicii » Parodontologie

Parodontologie Cluj Napoca

Boala parodontala (cunoscuta si sub denumirea de Parodontoza) este o afectiune considerata nu de mult timp o boala a carei evolutii ajunge pana in stadiul final de pierdere a dintilor, avand un prognostic rezervat. Fara o cauza determinanta cunoscuta a acestei afectini, aparitia bolii parodontale este conditionata de multipli factori locali, loco-regionali si generali, fiind considerat un proces patologic complex.

Boala parodontala se diagnosticheaza în urma examenului parodontal si radiografiei panoramice, depistând sângerarile, tartrul subgingival si pierderile osoase. Cu ajutorul sondei parodontale se masoara adancimea santului gingival (spatiul dintre dinte si gingie). O adâncime mai mare de 3mm indica prezenta bolii parodontale. Stadiile bolii parodontale sunt: gingivita, parodontita si parodontita avansata.

Boala parodontala - Cabinet Stomatologic Cluj Napoca

Gingivita
nu se manifesta simptomatic prin durere, si majoritatea pacientilor nu încep tratamentul acestor boli din faza incipienta, lasând loc aparitiei parodontopatiilor.

Gingivita
 

In prezent, boala parodontala poate fi controlata prin metode de tratament complexe si eficiente. In acest scop, serviciile cabinetului nostru sunt:

  • determinarea factorilor ce duc la aparitia si evolutia bolii parodontale

  • medicatie antimicrobiana specifica

  • curatarea minutioasa, profunda a suprafetelor radiculare, îndepartarea bacteriilor, infectiei si tartrului subgingival - detartrajul si surfasajul folosind si metode moderne cu ajutorul aparaturi ultrasonice

  • periaj profesional, instructaj de periere si igienizare , monitorizarea pacientilor prin controale periodice

  • tratament chirurgical prin metode ce ajuta la suprimarea pungilor parodontale si prevenirea complicatiiolr locale

  • imobilizarea dintilor cu materiale biocompatibile, lucrari protetice

  • mentinerea tratamentului si a medicatiei ce stimuleaza reactivitatea parodontala

Dr But - Cabinet Stomatologic Cluj Napoca