Servicii » Protetica fixa si mobila

Protetica Fixa si Mobila - Doctor Stomatolog Cluj Napoca

Atunci cand caria dentara a distrus o mare parte din dinte, acesta nu mai poate fi refacut printr-o simpla obturatie ("plomba"). Peretii restanti sunt prea subtiri pentru a putea suporta presiunea care se exercita asupra dintelui atunci cand mancam si se pot fractura. De aceea este necesara protectia peretilor sanatosi, prin acoperirea lor cu o coroana dentara.
 
Daca totusi dintele nu mai poate fi salvat si este extras, spatiul lipsa poate fi completat fie printr-o lucrare protetica (punte dentara), fie cu ajutorul unui implant dentar. Coroanele si puntile dentare sunt lucrari protetice fixe (cimentate).Daca pacientul pierde un numar mare de dinti, se confectioneaza o proteza dentara care trebuie indepartata zilnic, pentru igienizare (lucrare protetica mobila).

Pentru ca folosim materiale de cea mai buna calitate, pentru ca avem o colaborare stransa cu tehnicienii dentari si pentru ca acordam o atentie speciala dorintelor pacientului, obtinem lucrari protetice care exceleaza prin estetica si functionalitate.

In cabinetul nostru se realizeaza:

- lucrari protetice din portelan, cu suport metalic
- lucrari protetice din portelan, pe suport din oxid de zirconiu
- lucrari protetice din portelan fara suport metalic
- lucrari pe implanturi dentare
- proteze acrilice si scheletate


Dr But - Stomatolog Cluj Napoca